Geschiedenis

In september 1975 werd de Tervuurse Wandelclub opgericht door een aantal Tervurenaars. Het lokaal van de wandelclub was ‘Manneken Vis’ te Vossem.

De clubnaam was snel gevonden: WSV Wandelclub Manneken Vis.
Onze eerste wandeltocht was een feit en +/- 150 wandelaars zijn er op afgekomen.
In 1976 zijn we gestart met een Lentetocht en een Herfsttocht.
In de eerste jaren was het een beetje zoeken om de juiste weg te vinden.
Maar met de 10de editie van de Herfsttocht konden we 1.400 wandelaars verwelkomen in Vossem.

Gedurende 10 jaar werd er ook een wandeltocht ingericht samen met onze vrienden van ‘Les Marcheurs du Hain’ van Braine l’Alleud. Telkens kwamen er een 1.000-tal wandelaars op af.

In de loop van de jaren werd de Lentetocht uitgebreid met een 50 km, tot een 3-tal jaar geleden. Nu stellen wij nog de 5 volgende afstanden voor: 5 – 10 – 15 – 20 en 25 km.  Jaarlijks komen er 1.000 à 1.300 wandelaars op af. En de 33ste editie heeft zelfs 1.737 wandelaars naar Tervuren gelokt.

28 jaar geleden deden een paar leden-wandelaars van Duisburg, onder impuls van Roland Genet, onze vroegere voorzitter, een voorstel om een wandeling in te richten in het kader van de Duisburgse Dorpsfeesten tijdens de maand augustus. Er werd gekozen voor de eerste zaterdag van de feesten. Na 25 jaar hebben we deze tocht stopgezet. Die werd inmiddels overgenomen door de jongeren van de gemeente.

De Internationale Herfsttocht is eveneens een klassieker geworden. Gedurende heel wat jaren mochten we tussen 1.800 en 2.000 wandelaars verwachten.
In het jaar 2016 werd de 40ste editie van deze Golden Cup gevierd.
Op dit ogenblik tellen we +/- 120 leden en er is zeker nog plaats voor u.
Inschrijven kan altijd door contact te nemen met één van de bestuursleden.

Zeker doen!